Draghi’ye, “İstifa etme” çağrısı

Draghi’ye, “İstifa etme” çağrısı
İtalya’da yüzlerce belediye başkanı, geçen hafta istifa kararı alan Başbakan Mario Draghi’ye kararından vazgeçmesi çağrısı yaptı.BBC Türkçe’nin haberine göre, aralarında Roma, Milano, Floransa gibi başlıca büyük kentlerin...

İtalya’da yüzlerce belediye başkanı, geçen hafta istifa kararı alan Başbakan Mario Draghi’ye kararından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, aralarında Roma, Milano, Floransa gibi başlıca büyük kentlerin de yer aldığı bine yakın belediye, ortak bir çağrıyla Draghi’den göreve devam etmesini istedi. Belediye başkanları ortak çağrıda, “sorumsuzca” yaratılan hükümet krizini kaygıyla takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“Pandemi sonrasında ve sürmekte olan savaş nedeniyle ekonomik canlanma için, zaruri kamu işleri için, toplumsal acil durumun idaresi için görülmemiş bir mücadele içinde olan kentlerimiz, yeni bir krizle baş edemez. Bugün kriz, eylemsizlik ve bölünme demektir, oysa şu anda eyleme, güvenilirliğe, ciddiyete ihtiyaç var.”

Belediye başkanları, kendilerinin her gün vatandaşların sorunlarını yakından gördüklerini vurgulayarak, “Mario Draghi’den yola devam etmesini ve hükümetin görevde kalmasını zorunlu kılan nedenleri parlamentoya açıklamasını istiyoruz” dediler.

Koalisyon ortaklarından Yaşayan İtalya Partisi de “Draghi, Chigi Sarayı’nda (başbakanlık) kalsın” çağrısıyla bir imza kampanyası başlattı. Kampanyaya bugüne kadar 90 binden fazla kişi imza verdi.