Dünya 1940’lı yıllara döndü

Dünya 1940’lı yıllara döndü
Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hareketiyle birlikte Avrupa’da kötü hatıralar canlandı. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de geceyi korku içinde metro tünellerinde geçiren Ukraynalıların fotoğrafı dünyayı 83 yıl öncesine götürdü.1940...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hareketiyle birlikte Avrupa’da kötü hatıralar canlandı. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de geceyi korku içinde metro tünellerinde geçiren Ukraynalıların fotoğrafı dünyayı 83 yıl öncesine götürdü.

1940 yılında Hitler’in tehdidi altındaki Londra’da da İngilizler bombalardan korunmak için kendilerini metro tünellerine atmış, yer altında bir hayat kurmuş ve günlerce orada yaşamıştı.

O gün Hitler’in yarattığı korkuyu bugün Putin yaşatıyor. Rus askerleri işgalin ikinci gününde Kiev’i kuşatma altına aldı. Ukrayna yollarında tankların ilerleyişine ilişkin görüntüler vardı. Rusya yaptığı açıklamalarda hala işgali kabul etmiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov amaçlarını, “Bağımsız bir devleti destekliyoruz, çok kültürlülüğü çeşitliliği destekliyoruz” diye açıkladı, NATO’nun manipülasyon yaptığını söyledi.