Dünyada mücadele sürüyor

Dünyada mücadele sürüyor
Aylardır dünyanın evlere kapanmasına sebep olan koronavirüs nedeniyle can kaybı ve vaka sayısı artıyor. Güncel verilere göre dünya çapında vaka sayısı 8 milyon 583 bine çıktı. Can kaybı ise 456 bin 432 oldu. Özellikle Avrupa’da...

Aylardır dünyanın evlere kapanmasına sebep olan koronavirüs nedeniyle can kaybı ve vaka sayısı artıyor. Güncel verilere göre dünya çapında vaka sayısı 8 milyon 583 bine çıktı. Can kaybı ise 456 bin 432 oldu. Özellikle Avrupa’da normalleşme süreci başlasa da Çin’de tekrar artan vaka sayısı ile birlikte panik yaşandı.

Resmi verilere göre ABD, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Birleşik Krallık, en çok vaka görülen 5 bölge olarak dikkat çekiyor. ABD, Brezilya, Birleşik Krallık, İtalya ve Fransa, Kovid-19’a bağlı en çok ölümün kayıtlara geçtiği ülkeler olarak açıklandı.

EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI

Koronavirüs salgınının etkisini hissettirmeye başladığı Amerika kıtasında Meksika Sağlık Bakanlığı, güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 5 bin 662 vaka tespit edildiği, 667 can kaybının yaşandığı belirtildi.

YOĞUN BAKIMDA HASTA ÇOK

Güney Amerika’da Brezilya ve Peru’nun ardından en çok vaka görülen ülke olan Şili’de artış gözlendi. Şili Sağlık Bakanlığı, 4 bin 475 yeni vaka tespit edildiğini ve 226 can kaybı yaşandığını açıkladı. Şili’de bin 845 hastanın yoğun bakımda olduğu da belirtilirken bunlardan 399’unun durumunun ağır olduğu aktarıldı.

BERLİN’DE YÜZLERCE DAİRE TECRİTTE

Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla salgını daha rahat kontrol altına alabilen Almanya’da panik devam ediyor. Başkent Berlin’deki Neukölln bölgesinde korona vaka sayısının hızla artmasıyla birlikte 369 daire tecrit altına alındı.

İran'da can kaybı 10 bine yaklaştı

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, son 24 saatte ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle 120 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 615 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Lari, böylece toplam can kaybının 9 bin 392'ye, vaka sayısının da 200 bin 262'ye çıktığını aktardı. Hastalardan 2 bin 833'ünün durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, şu ana kadar tedavileri tamamlanan 159 bin 192 kişinin taburcu edildiğini belirtti. Ülkede yapılan toplam test sayısı ise 1 milyon 370 bin 718 oldu.