Erdoğan: Bütün gayretimiz barış atmosferi oluşturmak

Erdoğan: Bütün gayretimiz barış atmosferi oluşturmak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi çevresinde bulunduğu Brüksel’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rusya ve Ukrayna liderleriyle görüşebilen ülke olarak NATO’nun Türkiye’den beklentilerinin...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi çevresinde bulunduğu Brüksel’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rusya ve Ukrayna liderleriyle görüşebilen ülke olarak NATO’nun Türkiye’den beklentilerinin neler olduğuna ilişkin soru üzerine şunları söyledi:
“Salt Türkiye üzerinde yoğunlaşan değil, şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla ilgili olarak Türkiye’ye şükran beyanlarında bulunan ülkeler oldu. Gerek Sayın Putin’le gerek Sayın Zelenski ile görüşmelerimizi bundan sonra da devam ettireceğiz ve bütün gayretimiz bu iki lideri bir araya getirmek suretiyle özellikle de bir barış atmosferini oluşturmak.”

MONTRÖ VURGUSU
Erdoğan, “Müzakerelerde bazı noktalarda ilerleme kaydedilmesini ihtiyatlı bir iyimserlikle karşılıyoruz. Savaşın başından itibaren Montrö sözleşmesinin ülkemize sağladığı yetkileri Karadeniz’de gerilimi düşürmek amacıyla kullanıyoruz” dedi.

Erdoğan, aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın da bulunduğu liderlerle ikili görüşmeler de yaptı.