Erdoğan Stoltenberg görüşmesi sona erdi

Erdoğan Stoltenberg görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Dolmabahçe'de kabul etti.Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri "Türkiye’ye teşekkür...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Dolmabahçe'de kabul etti.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri "Türkiye’ye teşekkür ediyorum, Kosova'ya ekip yolladığı için. Türkiye’yi depremden sonra ziyaret etmiştim, NATO büyük destek sağladı. Erdoğan’ı yeniden seçilmesi konusunda da tebrik ettim. Yeni gündemimizle ilgili de konuştuk. Ukrayna’ya desteğimizden bahsettik. İsveç’in NATO üyeliğini de konuştuk. Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var" dedi.

İsveç'in yeni terör yasasını yürürlüğe koyduğunu hatırlatan Stoltenberg şu ifadeleri kullandı:

"İsveç kendine düşen sorumlulukları yerine getirdi. Bizim toplumumuzda gösteri özgürlüğü var. Bunu organize edenler İsveç’in NATO'ya girmesini engellemek istiyor."

Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben bugün kalıcı ortak mekanizmaların tekrardan buluşması üzerine haftaya 12 Haziran’da bir araya gelmesi üzerine anlaştık. Bu İsveç’i daha güvenli hale getirecek, NATO ve Türkiye'yi de daha güçlü hale getirecek. İsveç’in katılımın en kısa sürede olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı ve Türkiye’nin meşru endişelerinin farkında olduğunun altını çizdi.