F35’lerin verilmemesi kimin umurunda?

F35’lerin verilmemesi kimin umurunda?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin 1.25 milyar dolar ödemesine rağmen F-35’in verilmemesini yorumlarken, “Bize F-35’leri vermemişler, F-16’larla ilgili de güya şartlar koyuyorlarmış. Umurumuzda mı” dedi.Oktay,...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin 1.25 milyar dolar ödemesine rağmen F-35’in verilmemesini yorumlarken, “Bize F-35’leri vermemişler, F-16’larla ilgili de güya şartlar koyuyorlarmış. Umurumuzda mı” dedi.

Oktay, Büyük Taarruz’un 100. yıldönümü kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni’nde Afyonkarahisar’da konuştu. Oktay, özetle şunları söyledi:
‘Şu silahı alırsın ama şurada kullanamazsın. Niye? O Benim teröristim. Şu tankı sana veririm ama şurada kullanamazsın. Niye? O benim senin üzerine saldığım bilmem ne ülkesi. Şu bilmem neyi veririm ama şurada kullanamazsın. Peki şimdi buna ihtiyacı olan bir Türkiye var mı? Savunma sanayisiyle dimdik ayakta mı? Bize F-35›leri vermemişler, F-16›larla ilgili de güya şartlar koyuyorlarmış. Umurumuzda mı? Eğer ne yaptığımızı görmek istiyorlarsa Samsun›a gitsinler. TeknoFest›te Kızıl Elma›nın nasıl ayağa kalktığını görsünler.

SIRAYA GİRECEKLER
Bizim insansız savaş uçağımızın 2023’te inşallah göklerde olduğuna hep birlikte şahitlik edeceğiz. İnsanlı savaş uçağı yapımını sürdürüyoruz. İnşallah öyle bir zaman gelecek ki, çok uzun değil bu çok kısa, bugün bize şartlar koymaya çalışanlar kendileri sıraya girecekler; ‹Bu teknolojileri nasıl yaptınız› diye.”