“Facebook demokrasiye tehdit”

“Facebook demokrasiye tehdit”
Bu yılki Nobel Barış Ödülü’nü Dmitry Muratov ile kazanan Filipinler’in ünlü gazetecilerinden Maria Ressa, Facebook hakkında çok sert eleştirilerde bulundu.Ressa, Facebook’un demokrasiye çok büyük bir tehdit olduğunu söyledi...

Bu yılki Nobel Barış Ödülü’nü Dmitry Muratov ile kazanan Filipinler’in ünlü gazetecilerinden Maria Ressa, Facebook hakkında çok sert eleştirilerde bulundu.
Ressa, Facebook’un demokrasiye çok büyük bir tehdit olduğunu söyledi ve “Sosyal medya platformu Facebook yanlış bilginin ve nefret söyleminin yayılmasını engellemek için hiçbir şey yapmıyor ve gerçekler konusunda taraflı” dedi.
Reuters haber ajansına Ressa, “Facebook’un algoritması, gerçekleri aktarmak yerine öfke ve nefretle bağlı yalanlar silsilesini öne çıkarıyor” dedi.
Ressa, “Facebook dünyanın en büyük haber dağıtım kanalı fakat gerçeklere karşı taraflılar ve gazeteciliğe karşı taraflar. Eğer olgular yoksa, gerçek de yoktur. Gerçek yoksa güven de yoktur. Eğer bunların hiçbiri yoksa demokrasi de yoktur. Bunun ötesinden eğer elinizde olgu yoksa ortak bir gerçeklik de yoktur ve dolayısıyla iklim ya da corona virüsü gibi varoluşsal sorunları kontrol edemezsiniz” ifadesini kullandı.
Ressa’nın eleştirisine yanıt veren Facebook sözcüsü, “Biz basın özgürlüğüne inanıyoruz ve dünyanın genelindeki haber kuruluşları ve gazetecileri destekliyoruz” dedi.