Genelkurmay Başkanı helikopter kazasında öldü

Genelkurmay Başkanı helikopter kazasında öldü
Hindistan Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat’ı da taşıyan askeri helikopter, ülkenin güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde düştü. Conoor kenti yakınlarındaki kazada,Rawat ve eşi dahil 13 kişi hayatını kaybetti.Yaralanan askerlerden...

Hindistan Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat’ı da taşıyan askeri helikopter, ülkenin güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde düştü. Conoor kenti yakınlarındaki kazada,Rawat ve eşi dahil 13 kişi hayatını kaybetti.
Yaralanan askerlerden Varun Singh ise hastaneye kaldırıldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, sisli havada ormanlık araziye düşen Mi-17V5 tipi helikopter, askeri bir okula gitmek üzere havalanmıştı. Hindistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kazanın soruşturulduğunu duyurdu. Güvenlik kabinesi de Başbakan Narendra Modi başkanlığında olağanüstü toplanacak.

BİPİN RAWAT KİMDİR?
Hindistan’da kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıkları 2019 yılı sonunda birleştirilmiş ve 63 yaşındaki eski Kara Kuvvetleri Komutanı Rawat da geçen yıl Hindistan Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı.

1,3 milyon askeri olan Hindistan ordusuna 1978’de katılan Rawat, daha önce Keşmir’in Hindistan yönetimindeki kesiminde ve Çin sınırındaki kuvvetlere komuta etmişti.

Rawat, Hindistan’ın kuzeydoğu sınırındaki isyanların azaltılmasındaki rolü ve komşu Myanmar’a yapılan sınır ötesi harekatı yönetmesiyle tanınıyor. Hindistan hükümetine yakınlığı ile tanınan Rawat’ın, tartışmalı Keşmir bölgesinde “teröristleri linç etmekten” bahsettiği yolundaki haberler tepki çekmişti.