Göçmenler denizde, Avrupa oralı değil

Göçmenler denizde, Avrupa oralı değil
Akdeniz’de 180 göçmeni kurtaran bir yardım gemisi, İtalya ve Malta’nın izin vermemesi nedeniyle bir haftadan uzun süredir denizde bekliyor.SOS Mediterranee derneği tarafından işletilen kurtarma gemisi Ocean Viking, Akdeniz’de...

Akdeniz’de 180 göçmeni kurtaran bir yardım gemisi, İtalya ve Malta’nın izin vermemesi nedeniyle bir haftadan uzun süredir denizde bekliyor.
SOS Mediterranee derneği tarafından işletilen kurtarma gemisi Ocean Viking, Akdeniz’de geçtiğimiz hafta toplam 180 göçmeni kurtardı. Bunun ardından İtalya ve Malta’ya 5 kez güvenli liman talebinde bulunan dernek iki ülke tarafından da reddedildi. Gemide bulunan göçmenlerin hem fiziksel hem psikolojik olarak “bitkin” olduğu ifade edilirken, intihar girişiminde bulunanlar olduğu öne sürüldü.
İtalya ve Malta göçmen akışı bahanesiyle göçmenleri reddederken, Avrupa Birliği de durumu seyrediyor. Dernek “Denizden kurtarılan insanların dağıtımıyla ilgili 2019 Malta Anlaşması’na ne oldu?” diyerek göçmenlerin derhal kabul edilmesi çağrısı yaptı.