GÖSTERİLER ÜLKEYE YAYILIYOR

GÖSTERİLER ÜLKEYE YAYILIYOR
Floyd’un öldürülmesi sadece Minneapolis değil Chicago, Los Angeles ve Memphis başta olmak üzere ABD’nin birçok kentinde de protesto edildi. Arizona’da polis merkezine taş atıldı. New York’ta 40’ın üzerinde kişi gözaltına...

Floyd’un öldürülmesi sadece Minneapolis değil Chicago, Los Angeles ve Memphis başta olmak üzere ABD’nin birçok kentinde de protesto edildi. Arizona’da polis merkezine taş atıldı. New York’ta 40’ın üzerinde kişi gözaltına alındı. Ohio eyaletinin Columbus kentinde 400 gösterici polisle çatıştı. Floyd’un ailesi olaya karışan dört polis memurunun cinayet suçlamasıyla yargılanmasını talep ediyor. Fakat savcılar halen olayla ilgili delilleri toplama aşamasında olduklarını söylüyorlar.

SARHOŞTU, SAHTE PARA VERDİ

Polisin Floyd’un olduğu bölgeye gitmesine yol açan telefon konuşmasının deşifresi açıklandı. 911’i arayıp yardım isteyen kişi “Biri dükkanımıza geldi ve bize sahte para ile ödeme yaptı. Durumu fark ettiğimizde dışarı fırladık, o kişi arabasında oturuyordu. Bize telefonunu ve aldığı her şeyi geri vermesini sonra da eve gitmesini istedik çünkü sarhoştu. O bunu yapmak istemedi. Sadece arabasında oturuyor çünkü çok sarhoş ve hareketlerini kontrol edemiyor” dedi.