Harvard ve MIT, Trump yönetimine dava açtı

Harvard ve MIT, Trump yönetimine dava açtı
ABD’nin seçkin üniversitelerinden Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, salgın sebebiyle eğitimin internet ortamında taşınması halinde, yabancı öğrencileri ülkelerine gönderen yeni düzenlemeyi engellemek için ABD Başkanı...

ABD’nin seçkin üniversitelerinden Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, salgın sebebiyle eğitimin internet ortamında taşınması halinde, yabancı öğrencileri ülkelerine gönderen yeni düzenlemeyi engellemek için ABD Başkanı Donald Trump yönetimine dava açtı.
İki üniversite Boston’daki federal mahkemede, pazartesi günü hükümet tarafından çıkarılan düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasını talep etti.
Harvard’ın başında bulunan Lawrence Bacow, üniversite mensuplarına yönelik bir açıklamada, “Uluslararası öğrencilerimiz ve ülke genelindeki uluslararası öğrencilerin sınır dışı edilme tehdidi olmadan çalışmalarını sürdürebilmeleri devam için bu davayı yakından takip edeceğiz” dedi.
Massachusetts Başsavcısı Maura Healey de yaptığı açıklamada, ‘zalim’ ve ‘yasadışı’ olarak adlandırdığı düzenlemeye karşı eyaletin de dava açmayı planladığını söyledi.
Savcılık makamı başlatılacak yasal işlemin ayrıntıları üzerinde çalıştıklarını, ancak öğrencileri koruma çabalarını desteklemek adına Harvard ve eyaletteki diğer büyük üniversiteler ile temas halinde olduklarını söyledi.
Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany ise yaptığı açıklamada, Harvard ve MIT’in Trump yönetimine dava açması yerine, yüz yüze eğitim alamayan öğrencilerin üniversitelere dava açması gerektiğini söyledi.
Başkan Trump, ülke çapında okulları sonbaharda yeniden açılmaya zorluyor. Trump yönetiminin aldığı ani karar, özellikle de ABD’de gençler arasında vakaların arttığı bir dönemde, güvenli şekilde dersleri nasıl başlatacaklarını bilemeyen üniversiteleri zor durumda bıraktı.