Hindistan rekorunu kırdı, Peru İtalya'yı geçti, Çin'de artış sürüyor

Hindistan rekorunu kırdı, Peru İtalya'yı geçti, Çin'de artış sürüyor
Hindistan Sağlık Bakanlığı, 12 bin 881 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini ve bunun bugüne kadar görülen en yüksek günlük vaka artışı olduğunu açıkladı. Peru’da vaka sayısı 240 bin 908’e ulaştı. Böylece Peru,...

Hindistan Sağlık Bakanlığı, 12 bin 881 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini ve bunun bugüne kadar görülen en yüksek günlük vaka artışı olduğunu açıkladı. Peru’da vaka sayısı 240 bin 908’e ulaştı. Böylece Peru, Avrupa’da en kötü durumdaki ülkelerden biri olarak gösterilen İtalya’yı geçmiş oldu. Çin, 21’i başkent Pekin’de olmak üzere toplam 28 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Son dönemde koronavirüs salgının merkezi Latin Amerika’ya kaymış gibi görünse de Hindistan’da artışlar hız kesmeden devam ediyor ve sağlık sistemi vakalardaki artışla baş etmekte zorlanıyor. Hindistan’da şu ana kadar görülen toplam vaka sayısı yaklaşık 367 bin. Hindistan şu ana kadar en yüksek vaka sayısına sahip dördüncü ülke konumunda bulunurken, can kaybı da 12 binin üzerinde.

PERU İKİNCİ SIRADA

Avrupa’da koronavirüs salgınının yayılma hızının nispeten kontrol altına alındığı ve bazı kısıtlayıcı önlemlerin gevşetilmeye başlandığı bir dönemde, Latin Amerika, salgının yeni merkezine dönüşüyor. Kıtada toplam vaka sayısı 4 milyonu geçti. Bunların yaklaşık 1 milyonu Brezilya’da görüldü. Peru, kıta genelinde Brezilya’nın ardından vaka sayısında ikinci sıraya yükselirken, üçüncü sırada 220 bin vaka ile Şili geliyor. Peru’da can kaybı ise 7 bin 257 düzeyinde bulunuyor.

21'İ PEKİN'DEN

Pekin’de geçen hafta içerisinde bir pazar yerinde somonlar için kullanılan kesme tahtalarında virüs tespit edilmiş ve 57 günlük bir aradan sonra tekrar yeni vakalar görülmeye başlanmıştı. Son 24 saat içerisinde 21’i başkent Pekin’de olmak üzere toplam 28 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

ÇİN: SALGIN PEKİN'DE KONTROL ALTINA ALINDI

Çin'in başkenti Pekin'de başlayan ve ülkede ikinci dalga endişesi yaratan yeni tip koronavirüs salgınının kontrol altına alındığı duyuruldu. Çin Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin Baş Epidemiyolojisti Vu Zunyo düzenlediği basın konferasında, "Salgın kontrol altına alındı" dedi.