İngiltere en büyük güvenlik operasyonuna hazırlanıyor

İngiltere en büyük güvenlik operasyonuna hazırlanıyor
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth›in 19 Eylül›de yapılacak cenaze töreni için geniş güvenlik önlemleri alındı. Yabancı devlet başkanları da “Özel uçakla gelmeme, cenaze alanına otobüs ile götürülme” gibi alınan tedbirlerden...

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth›in 19 Eylül›de yapılacak cenaze töreni için geniş güvenlik önlemleri alındı. Yabancı devlet başkanları da “Özel uçakla gelmeme, cenaze alanına otobüs ile götürülme” gibi alınan tedbirlerden etkilenirken başka bölgelerden güvenlik birimleri Londra’ya gönderiliyor.

İngiltere›nin «şimdiye kadarki en büyük güvenlik operasyonu» olarak tanımlanırken, 10 bin kadar polis memurunun, ordunun ve MI5 ajanlarının da cenazede hazır bulunacağı aktarıldı. İngiliz basınında, törende Kraliçe’nin tabutunun ve Kral 3. Charles’ın nasıl korunacağına ait detaylar hakkında haberlere yer verildi.


KESKİN NİŞANCILAR KONUŞLANDI
Westminister Abbey’de düzenlenecek törene dünyanın dört bir yanından liderler de katılacak. 19 Eylül’deki tören öncesinde dün bölgeye güvenlik ekipleri sevk edilirken çatılarda ve yüksek binalarda konuşlanacak keskin nişancılar da hazırlıklarını hızlandırdı.

Londra’da cenaze alayının geçeceği güzergahta da hazırlıklar başladı. Yollar polis barikatlarıyla çevrilirken, bazı noktalar da trafiğe kapatıldı.

İngiliz basını, Kraliçe’nin tabutunun adeta etten bir duvarla korunacağını açıklarken polis ve asker de dahil güvenlik birimlerinin tüm izinlerinin iptal edildiği öğrenildi.


UÇUŞA YASAK BÖLGE EMRİ
Tabutun Edinburgh’a gelişinden önce, ilk ayağı, St Giles Katedrali’nin çatısında keskin nişancı tüfekleriyle silahlanmış memurlar görüldü.
Polise dünden itibaren Londra üzerinde uçuşa yasak bölge emri verildi. Kraliçe’nin tabutunun bugün başkente gelmesi planlanıyor.

KRALİÇE İÇİN AYİN
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in naaşı, dün Edinburgh’daki Holywood Sarayı’ndan St. Giles Katedrali’ne taşındı. Burada, Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla’nın katılımıyla ayin düzenlendi. Ayinin ardından halk, Kraliçe Elizabeth’e saygılarını sunacak.