Karakolu ele geçirip yaktılar

Karakolu ele geçirip yaktılar
ABD’de beyaz polisin silahsız bir Afroamerikanı öldürmesi üzerine başlayan protestolar ülkenin dört bir yanına yayılıyor. Polis merkezinin ateşe verildiği Minneapolis’te acil durum ilan edildi. Floyd’u boğarak öldüren polis...

ABD’de beyaz polisin silahsız bir Afroamerikanı öldürmesi üzerine başlayan protestolar ülkenin dört bir yanına yayılıyor. Polis merkezinin ateşe verildiği Minneapolis’te acil durum ilan edildi. Floyd’u boğarak öldüren polis ancak dördüncü günde tutuklandı.

ABD’nin Minneapolis kentinde 46 yaşındaki George Floyd Pazartesi günü polis tarafından dakikalarca boğazına basılması sonucu hayatını kaybetmişti. Kendisini yere yatıran beyaz bir polis memurunun ensesine dizini bastırması üzerine nefes alamadığını sergileyen video kayıtları büyük infial yarattı.
Floyd’un ölümü üzerine başlayan şiddetli protestoların üçüncü gününde kent yangın yerine döndü. Bir çok bina ateşe verildi. Göstericiler kentte üçüncü bölge olarak bilinen semtte bir polis karakolunu ele geçirdiler. Perşembe gecesi üçüncü bölge karakolunun etrafında toplanan kalabalığa karşı polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Fakat karakolun çevresindeki kuşatma giderek daraldı ve en sonunda içeri girmeyi başaran göstericiler karakolu ve çevresindeki iki binayı ateşe verdiler. Personelin güvenlik sebebiyle önceden tahliye edildiği açıklanırken olayları kontrol altına almak amacıyla eyaletteki Ulusal Muhafız birlikleri Minneapolis’e gönderildi. Minnesota Valisi Tim Walz acil durum ilan etti.