Kraliçe, Londra’da

Kraliçe, Londra’da
Geçen hafta perşembe günü İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in cenazesi Londra’ya ulaştı.Kraliyet Hava Kuvvetleri uçağı ile taşınan cenazeye Kraliçe’nin kızı Prenses...

Geçen hafta perşembe günü İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in cenazesi Londra’ya ulaştı.

Kraliyet Hava Kuvvetleri uçağı ile taşınan cenazeye Kraliçe’nin kızı Prenses Anne ve eşi Koramiral Sir Tim Laurence eşlik etti. Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Northolt’daki pistine inen uçak, pistte Kraliyet askerleri tarafından karşılandı. Kraliyet askerleri tarafından cenaze aracına yerleştirilen Kraliçe II. Elizabeth’in tabutu, daha sonra Buckingham Sarayı’na götürüldü.

Kraliçe’nin cenazesine eşlik eden kızı Prenses Anne, Kraliçe’yi anmak için bir bildiri yayınlayarak, “Sevgili annemin son yolculuklarında ona eşlik etmek ayrıcalıktı. Bu yolculuklarda pek çok kişinin gösterdiği sevgi ve saygıya tanık olmak hem gurur verici hem de moral vericiydi. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Onun varlığını ve ulusal kimliğimize katkılarını unutmayacağız. Sevgili kardeşim Charles’a Kraliyet vazifelerini sahiplendiği için minnettarım” dedi.

Putin, Kraliçe’nin cenazesine davet edilmedi
The Independent’ta yer alan habere göre, Whitehall kaynakları, 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth’in 19 Eylül’deki cenaze törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin davet edilmediğini söyledi.

Putin’in Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından yayımladığı baş sağlığı mesajında, “Size bu ağır, telafisi imkansız kayıp karşısında güç diliyorum. Kraliyet ailesinin üyelerine ve Büyük Britanya halkına destek ve içten taziyelerimi iletmenizi rica ederim” demişti. 

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov da, “Ruslar ona bilgeliğinden dolayı saygı duysa da Putin’in kraliçenin cenazesine katılması beklenmiyor” açıklamasını yapmıştı.