Kremlin’den itiraf: Ukrayna’daki kayıplarımız bir trajedi

Kremlin’den itiraf: Ukrayna’daki kayıplarımız bir trajedi
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısında Rusya’nın önemli sayıda asker kaybettiğini söyledi.Peskov, Sky News’e verdiği röportajda, Rus birliklerinin sivilleri öldürdüğü iddiasını yalanladı....

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısında Rusya’nın önemli sayıda asker kaybettiğini söyledi.

Peskov, Sky News’e verdiği röportajda, Rus birliklerinin sivilleri öldürdüğü iddiasını yalanladı. 24 Şubat’ta savaşın başlamasından bu yana kaç sivilin öldüğü sorulan Peskov, rakamları “teyit edemedikleri” için cevap vermek istemediğini söyledi.

Peskov, kaç Rus askerinin öldürüldüğüne ilişkin bir soru üzerine ise tam bir sayı vermese de “Önemli sayıda asker kaybımız var ve bu bizim için büyük bir trajedi” açıklamasını yaptı.

RUSYA, RÜTBELİ ASKERLERİNİ KAYBEDİYOR
Rusya Savunma Bakanlığı’nın kayıplar konusunda 25 Mart tarihinde yaptığı son açıklama, Ukrayna’da 1351 askerin öldüğüne yönelik duyuruydu.

Ukrayna yetkilileri ise Rus kayıplarına ilişkin 18 bin 300 gibi çok daha yüksek bir rakam veriyor.

5 Nisan tarihi itibarıyla ölen 1083 Rus askerinin isimleri resmi makamlarca kamuoyuna açıklandı. Kimlikleri belirlenenlerden 217’si teğmenden orgenerale dek yükselen rütbeleri kapsıyor.

Savaşın başından bu yana BBC’nin tuttuğu kayıplar listesinde, rütbelilerin oranı ölen askeri personelin yüzde 20’sine denk düşüyor.

BBC, Rus ordusunun kayıplarını hesaplarken sadece adı, soyadı, rütbesi ve mümkünse defnedildiği yer ismi resmi makamlarca açıklanmış askerleri kayda geçti.

Ukrayna kaynaklı haberlerde onlarca ve bazen yüzlerce Rus askerin öldürüldüğü bildirilmiş olsa da bunlar bilgi eksikliği nedeniyle BBC’nin listesi dışında tutuldu.