Macron ve Le Pen, yarışta başa baş görünüyor

Macron ve Le Pen, yarışta başa baş görünüyor
Fransızlar bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitmeye hazırlanırken Cumhurbaşkanlığı yarışının aşırı sağcı lider Marine Le Pen ile Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında geçmesi bekleniyor.DW Türkçe’nin...

Fransızlar bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitmeye hazırlanırken Cumhurbaşkanlığı yarışının aşırı sağcı lider Marine Le Pen ile Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında geçmesi bekleniyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapılan bir anket, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen arasındaki oy farkının kapandığına işaret ediyor.

Beş yıl önce yapılan seçimlerde oyların yaklaşık üçte ikisini alan Macron, rakibi Le Pen’i büyük farkla geride bırakarak rahat bir zafer elde etmişti. Ancak anketler bu kez seçimin daha çekişmeli geçeceğini ortaya koyuyor.

Les Echos gazetesi ve Radyo Classique için araştırma şirketi OpinionWay-Kéa Partners tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 27’si Macron’a, yüzde 23’ü ise Le Pen’e oy vereceğini söyledi. İkinci turdaysa iki aday arasındaki farkın altı puanla Macron lehine olduğu görüldü. Ankete katılanların yüzde 59’u Emmanuel Macron’un bir dönem daha cumhurbaşkanı seçileceğini düşünüyor.

Macron ve Le Pen arasındaki geçmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Nisan’da yapılacak. Adaylardan hiçbirinin ilk turda yüzde 50’nin üzerinde oy alamayacağına kesin gözüyle bakılan seçimlerin ikinci turuysa 24 Nisan’da gerçekleştirilecek.