MARİUPOL SÜREKLİ ATEŞ ALTINDA

MARİUPOL SÜREKLİ ATEŞ ALTINDA
Ukrayna’nın önemli liman kentlerinden Mariupol’un Belediye Başkan Yardımcısı Serhiy Orlov, “şehrin sürekli topçu ateşi ve bombardımana tutulduğunu ve bazı sokak çatışmaları yaşandığını” duyurdu.Kentteki binlerce...

Ukrayna’nın önemli liman kentlerinden Mariupol’un Belediye Başkan Yardımcısı Serhiy Orlov, “şehrin sürekli topçu ateşi ve bombardımana tutulduğunu ve bazı sokak çatışmaları yaşandığını” duyurdu.

Kentteki binlerce sivil iki haftadır roket ve top ateşi açan Rus birlikleri tarafından kuşatılmış halde ve birçok bina yıkıldı. Yetkililer kentte acil gıda, su, ilaç ve elektrik ihtiyacı olduğunu söylüyor.

MARİUPOL’DAN TAHLİYE BAŞLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, liman kenti Mariupol’dan tahliyelerin başladığını duyurdu. Açıklamaya göre, Moskova insani koridorlar için 10 rota önerirken, Kiev bunların birçoğunun Rusya’ya çıkması nedeniyle sadece üç rotaya onay verdi.

RUSYA UKRAYNA’YI DENİZDEN ABLUKAYA ALDI

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’yı Karadeniz kıyısından abluka altına aldığını açıkladı. Böylece ülkenin deniz ticaretini yapmasını engelledi.