Mariupol’de acı büyüyor

Mariupol’de acı büyüyor
Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’den savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko, Rus birliklerinin bir hastaneyi ele geçirdiğini ve 500 kişiyi canlı kalkan olarak kullanmak için esir tuttuğunu duyurdu.Stratejik...

Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’den savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko, Rus birliklerinin bir hastaneyi ele geçirdiğini ve 500 kişiyi canlı kalkan olarak kullanmak için esir tuttuğunu duyurdu.

Stratejik liman kenti Mariupol’den gelen haber, şehirdeki durumun giderek kötüleştiğini ortaya koydu. İddialara göre, Rus birlikleri güney şehrindeki bir hastaneyi ele geçirdi ve içerideki 500 Ukraynalıyı canlı kalkan olarak kullanmak için rehin tutuyorlar.

Vali Kyrylenko’ya göre Rus güçleri, hastane yakınındaki evlerden 400 kişiyi ve hastane içinde bulunan 100 doktor ve hastayı bina içinde topladı. Yoğun bakım hastanesi olarak da bilinen hastanede ise Rus askerlerinin içeridekileri canlı kalkan olarak kullandığını söyleyen Kyrykleenko, “Hastaneden çıkmak imkansız, çok sert ateş ediyorlar” dedi.

PREMATÜRE BEBEKLER ORTADA KALDI
Günlerdir aralıksız devam eden bombardımandan kaçmak isteyen binlerce kişi bölgeyi terk etti. Aileler akın akın kaçmaya çalışırken Mariupol hastanelerinde umutsuz sahneler vardı. Şehrin üç numaralı hastanesinde, anne babaları ölmüş ya da kenti terk etmek zorunda kalmış küçük prematüre bebekler savaşın ortasında yaşam mücadelesi veriyor.

350 BİN KİŞİ KENTTE MAHSUR KALDI
Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petro Andriushchenko, bölgedeki duruma ilişkin yaptığı açıklamada, “Rus saldırılarının başlamasının ardından ilk 3 günde 690 bin kişi tahliye edildi. Ancak 1 Mart’tan bu yana 350 bin kişi de kentte mahsur kaldı. İnsanların büyük bir kısmı binaların bodrum katlarında ya da sığınaklarında insani olmayan koşullarda kalıyor. Gıda yok, su yok, elektrik yok, ısıtıcı yok” ifadelerini kullandı” dedi.