Meta'dan yeni nesil yapay zekâ çipi: Yapay zeka altyapısını tamamlayacak

Meta'dan yeni nesil yapay zekâ çipi: Yapay zeka altyapısını tamamlayacak
Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olarak tanınan şirket, yapay zeka iş yüklerini ele almak üzere tasarlanmış olan MTIA çip ailesinin yeni neslinin detaylarını paylaştı.

Meta tarafından yapılan açıklamada, en son sürümün, MTIA'nın önceki versiyonuna kıyasla önemli performans artışları sergilediği belirtildi.

Açıklamada, MTIA'nın, şirketin yapay zeka altyapısına yapılan artan yatırımların bir parçası olduğuna vurgu yapılarak, çip ailesinin Meta'nın mevcut ve gelecekteki ürün ve hizmetlerinde yeni ve gelişmiş deneyimler sunmak için yapay zeka altyapısını tamamlayacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, yapay zeka modellerinin karmaşıklığının ve bu modelleri desteklemek için gereken bilgi işlem ihtiyacının artması nedeniyle, bu alana yapılan yatırımların gelecek yıllarda artmasının beklendiği dile getirildi.

Geçen yıl tanıtılan MTIA'nın birinci neslinin hatırlatıldığı açıklamada, yeni neslin önceki çözüme kıyasla işlem gücünü ve bellek bant genişliğini iki katından fazla artırdığı ve kullanıcılara yüksek kalitede öneri modellerini daha verimli bir şekilde sunmak için tasarlandığı belirtildi.

Yapay zeka çip pazarında rekabetin artmasıyla birlikte, Nvidia, Intel, Alphabet gibi şirketlerin ardı ardına yeni ürünlerini tanıttığına dikkat çekildi.