Meyve toplaması için maymunları köle yapmışlar!

Meyve toplaması için maymunları köle yapmışlar!
Hayvanlara Etik Davranma Topluluğu (Peta), maymunların vahşi doğadan alınarak günde bin hindistan cevizi toplamak üzere eğitildiğini duyurdu. İnsanların günde en fazla 80 ceviz topladığı biliniyor. Bu açıklamadan sonra İngiltere’deki...

Hayvanlara Etik Davranma Topluluğu (Peta), maymunların vahşi doğadan alınarak günde bin hindistan cevizi toplamak üzere eğitildiğini duyurdu. İnsanların günde en fazla 80 ceviz topladığı biliniyor.

Bu açıklamadan sonra İngiltere’deki süpermarketler cevizlerden yapılan ürünleri satmayacağını açıkladı. Tayland’da bulunan 8 çiftlikte kurulan “maymun okulları”nda meyve toplamanın yanı sıra, turistleri eğlendirmek için bisiklet sürme ve basketbol oynama eğitimi verildiği ortaya çıktı. Maymunların eski lastiklere bağlanarak kafeslere koyulduğunu söyleyen Peta yöneticileri, “Bir maymun, küçük bir kafeste, kaçmak için parmaklıkları şiddetle sallarken görüldü. İpe bağlanmış bir maymunun da hayvan terbiyecisinin elinden kaçmaya çalışırken çığlıklar attı” dedi. Ayrıca terbiyecisinden kaçmaya çalışan maymunların dişlerinin söküldüğü söylendi.