Öfke patlamasının ardında ne var?

Öfke patlamasının ardında ne var?
Yıllardır yaşanan ırkçı polis şiddetine yargının göz yumuyor olması siyahiler için bardağı taşıran damla oldu. Floyd’un öldürülmesi 2014’te New York’ta Eric Garner adındaki bir siyahın polis tarafından nefessiz bırakılarak...

Yıllardır yaşanan ırkçı polis şiddetine yargının göz yumuyor olması siyahiler için bardağı taşıran damla oldu. Floyd’un öldürülmesi 2014’te New York’ta Eric Garner adındaki bir siyahın polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmesini hatırlattı. Bu olaydan sonra polis şiddetine karşı tırmanan öfke Siyah Hayatlar Önemlidir (Black Lives Matter) hareketinin doğuşunun temellerini oluşturmuştu.
7 KİŞİ YARALANDI
Son olarak ABD’nin Kentucky eyaletinde Louisville kentinde mart ayında evinde polis tarafından öldürülen siyahi Breonna Taylor için adalet talebiyle düzenlenen gösteri sırasında ateş açıldı. Açılan ateşte biri ağır derecede, 7 kişi yaralandı. Acil servis teknisyeni 26 yaşındaki Taylor, evinin ön kapısında 8 kez vurularak öldürülmüştü. Taylor’ın evinde uyuşturucu madde bulunmamış ve ailesi mayıs başında polise dava açmıştı.