Perinçek: Şam Havaalanı’nı açacağız

Perinçek: Şam Havaalanı’nı açacağız
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapacağı görüşme için Şam’a doğrudan uçacaklarını söyledi. Türkiye, Suriye’de iç savaşın başlamasının ardından Nisan 2012 itibariyle...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapacağı görüşme için Şam’a doğrudan uçacaklarını söyledi. Türkiye, Suriye’de iç savaşın başlamasının ardından Nisan 2012 itibariyle Şam uçuşlarını durdurmuştu.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Perinçek, davetin Suriye’den geldiğini belirtti. Perinçek, “Rusya ile görüşmeler yaptı partimiz. Ethem Sancak, Şule ve Mehmet Perinçek, Moskova’da görüşmeler yaptı. İran’la görüşüyoruz. Türk devletiyle de görüşüyoruz. Sonuç itibariyle Suriye’deki terörün temizlenmesi, Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması, Suriyeli misafirlerin memleketlerine döndüğü koşulların yaratılması planıyla bu görüşmeleri yapacağız” dedi.

Ankara’nın denetiminde ve yönetiminde olmadıklarını ancak bilgilendirdiklerini kaydeden Perinçek, “Gitmeyin” diye bir uyarı almadıklarını da bildirdi. Perinçek, “Onlar da zaten dikkat ederseniz, olumlu bir sürece girdiler. Türk devletiyle fikir alışverişi yapıyoruz. Güzel bir sürece girdi” ifadesini kullandı.

Özel uçağın 12 kişilik olduğunu, daha büyük olursa gazeteci de götürmeye çalışacaklarını kaydeden vurgulayan Perinçek, “Doğrudan Şam’a. O da bir yenilik olacak. İlk kez. Şam Havaalanı’nı açacağız” açıklamasını yaptı.