Protestolar nedeniyle 2. dalga korkusu

Protestolar nedeniyle  2. dalga korkusu
ABD’nin dört bir yanında bir haftadır süren gösterilerin süper bulaştırıcı etkinliklere dönüşmesiyle koronavirüs salgınında ikinci dalgadan endişe ediliyor. Öksürttüğü ve göz yaşarttığı için biber gazı riski yükseltiyor.ABD’de...

ABD’nin dört bir yanında bir haftadır süren gösterilerin süper bulaştırıcı etkinliklere dönüşmesiyle koronavirüs salgınında ikinci dalgadan endişe ediliyor. Öksürttüğü ve göz yaşarttığı için biber gazı riski yükseltiyor.

ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan gösteriler uzmanları tedirgin ediyor. Haftalar süren sokağa çıkma yasaklarından sonra önlemlerin kademeli olarak gevşetilmeye başlandığı bir çok eyalette çok sayıda insanın sokaklara çıkarak kalabalık protestolara katılıyor. Euronews’ün haberine göre Los Angeles kentinde gösteriler nedeniyle bir koronavirüs test merkezi kapatılmak zorunda kaldı. Belediye Başkanı Eric Garcetti protestoların adeta bir süper taşıyıcı etkinliğine dönüştüğü ve salgında ikinci bir patlamaya yol açabileceği uyarısında bulundu.
İKİ HAFTA SONRA BELLİ OLACAK
Maryland eyaletinin Cumhuriyetçi valisi Larry Hogan da virüsün kuluçka süresi olan iki haftanın ardından salgında bir sıçrama yaşanmasından endişe ettiğini açıkladı. En büyük endişe ise koronavirüs taşıdığı halde belirti göstermeyen ve kendisini protestolara katılacak kadar sağlıklı hisseden kişilerin farkında olmadan hastalığı yayması.

BİBER GAZI RİSKİ YÜKSELTİYOR

Kalabalıkları dağıtmak için polisin kullandığı biber gazları da insanların gözlerinin yaşarmasına ve öksürmesine yol açıyor. Bu durumda solunum yoluyla bulaşan virüsün gözyaşı ve ağızdan çıkan damlacıklarla çok sayıda kişiye ulaşma ihtimali de yükseliyor. Ayrıca polisin müdahalesi ile kalabalık gruplar dar alanlara sıkışabiliyor.