Rusya’dan ambargoyu delecek ithalat izni

Rusya’dan ambargoyu delecek ithalat izni
Rusya, ambargoların Batılı ürünlerin ülkeye girişini durdurması karşısında, marka sahibinin izni olmadan Batı'dan ürün ithalatı yapılmasına izin verileceğini açıkladı. Başbakan Mikhhail Mişutin, küçük ve orta boyutlu...

Rusya, ambargoların Batılı ürünlerin ülkeye girişini durdurması karşısında, marka sahibinin izni olmadan Batı'dan ürün ithalatı yapılmasına izin verileceğini açıkladı. 

Başbakan Mikhhail Mişutin, küçük ve orta boyutlu işletmelere destek için çıkartılan dördüncü paket kapsamında "paralel ithalatı" onayladı. 

Mişutin şimdiye dek marka sahibinin onayı olmadan ürünlerinin Rusya'da satılamadığını söyledi. 

Başbakan, şirketlerin izni olmadan perakendecilerin ithalat yapmasına izin verilmesinin, insanların gerekli ürünlere hızla ulaşması için piyasayı doygunluğa ulaştırmayı ve "yabancı politikacıların dostane olmayan hamlelerine" karşın ürün tedariğini garanti altına almayı amaçladığını belirtti. 

Rusya, yeni bir kararla da devlet kurumlarının kritik bilgi altyapısı için önceden onay almadan yabancı yazılımlar satın almaları yasaklandı. 

Karar, devlet kuruluşları tarafından kullanılan telekom ve bilgi sistemleri, aynı zamanda savunma, sağlık, ulaşım, enerji ve finans şirketlerini kapsıyor.