Rusya’dan iyi haber yok

Rusya’dan iyi haber yok
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler” dedi. Rusya, bu konuda incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye heyet gönderecek.
Rusya, 15 Nisan’dan itibaren Türkiye’ye uçuşları 1 Haziran’a kadar durdurmuştu. Kararın, 30 Haziran’a kadar uzatıldığı iddia ediliyor.
RUSYA SÜRE İSTEDİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte uçuşların yeniden başlamasını sağlama hedefiyle Moskova’ya gitti; ancak umut edilen gelişme sağlanamadı
Bakan Ersoy, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler” dedi.
Ersoy, “Raporların değerlendirilmesinin ardından Türkiye’de yerinde gözlemlemeyle ilgili bize hemen bir ziyaret tarihi verecekler. Çok kısa bir sürede netleşecektir. Vaka sayılarındaki düşüşü, iyi gidişatı görmemiş olsalardı yerinde gözlemleme talepleri olmazdı” ifadesini kullandı.