SEÇİMDE ZORA GİRDİ YENİDEN ÇİN DEDİ

SEÇİMDE ZORA GİRDİ YENİDEN ÇİN DEDİ
ABD Başkanı Donald Trump, Kasım’daki seçimlerle ilgili gelen olumsuz anket sonuçlarının ardından kendisini en çok etkileyen salgın konusunda yeniden Çin’i suçladı. Trump, ’’Salgın devam ettikçe Çin’e daha fazla sinirleniyorum’’dedi.Twitter...

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım’daki seçimlerle ilgili gelen olumsuz anket sonuçlarının ardından kendisini en çok etkileyen salgın konusunda yeniden Çin’i suçladı. Trump, ’’Salgın devam ettikçe Çin’e daha fazla sinirleniyorum’’dedi.

Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Trump, "ABD'ye verdiği büyük hasar dahil olmak üzere pandemi dünya genelinde çirkin yüzünü gösterdikçe Çin'e daha fazla sinirleniyorum. İnsanlar bunun farkında, hissedebiliyorum" yazdı.

ABD lideri, Koronavirüs salgını süresince Çin'i gerçek verileri paylaşmamakla suçladı ve Covid-19'a "Çin virüsü" diye hitap etti. Daha önce de birçok kez koronavirüs pandemisi için Çin’i suçlayan Trump, virüsün Vuhan’da bir laboratuvarda üretildiğini iddia etmişti. Başkan Trump suçu Çin'e atmaya devam ederken, bilim insanları ise yeteri kadar önlem alınmadığını söylüyor.