Silah yüklü uçak Yunanistan’da düştü

Silah yüklü uçak Yunanistan’da düştü
Sırbistan Savunma Bakanı, Yunanistan'ın kuzeyinde Kavala kenti yakınlarında düşen kargo uçağının Bangladeş'e götürülmek üzere mayın da içeren 11 ton silah taşıdığını açıkladı. BBC Türkçe’nin haberine göre, önceki...

Sırbistan Savunma Bakanı, Yunanistan'ın kuzeyinde Kavala kenti yakınlarında düşen kargo uçağının Bangladeş'e götürülmek üzere mayın da içeren 11 ton silah taşıdığını açıkladı. BBC Türkçe’nin haberine göre, önceki gün düşen uçakta tehlikeli madde taşındığı endişesiyle, olay yeri etrafındaki iki kilometrelik bölgede yaşayanlara evlerinden çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Ukrayna merkezli bir şirket tarafından işletilen Antonov AN-12 kargo uçağı, Sırbistan'dan Ürdün'e uçuyordu. Uçaktaki sekiz mürettebattan kurtulan olmadı. Sırbistan Savunma Bakanı Nebojša Stefanovic, uçağın Bangladeş'e götürülmek üzere 11 tona yakın Sırp yapımı silah taşıdığını açıkladı. Sırbistan'dan kalkan uçağın Dakka'ya giderken Ürdün, Suudi Arabistan ve Hindistan'da durması planlanıyordu. Ukrayna kargo havayolu şirketi Meridian tarafından işletilen uçağın, Ukrayna'daki savaşla bağlantılı olduğuna dair bir veri yok.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR
Uçakta ne tür silahlar taşındığı konusunda ise çelişkili bilgiler var. Sırp Bakan Stefanovic, uçağın uluslararası düzenlemelere uygun şekilde gerekli tüm izinlere sahip olduğunu belirterek, kargoda "aydınlatıcı mayınlar ve eğitim amaçlı mayınlar" bulunduğunu söyledi.

Silah tedarikçisi Sırbistan merkezli şirket Valir'den bir yetkili ise BBC'ye, kargonun "kara mayınları" içerdiğini belirtti. Bangladeş ordusundan bir sözcü ise BBC’ye, uçaktaki kargonun ordu ve sınır muhafızları için Sırbistan'dan satın alınan havan topları içerdiğini söyledi.