Steinmeier: Putin savaş kışkırtıcısı

Steinmeier: Putin savaş kışkırtıcısı
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Moskova ile ilişkilerde hata yaptıklarını dile getirerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iktidarda olduğu sürece Rusya ile işbirliğinin geçmiş yıllardaki seviyede olamayacağını...

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Moskova ile ilişkilerde hata yaptıklarını dile getirerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iktidarda olduğu sürece Rusya ile işbirliğinin geçmiş yıllardaki seviyede olamayacağını dile getirdi.

ZDF televizyonunda katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Steinmeier, Putin’i “sığınağına gizlenmiş bir savaş kışkırtıcısı” olarak nitelendirdi. DW’nin haberine göre, Putin’in yönetimindeki bir Rusya ile yeniden statükoya dönülemeyeceğini, Putin’in olmadığı bir Rusya ile ilişkilerin nasıl olacağını ise şu an için bilmediğini dile getirdi.

Rusya ile ilişkilerde Moskova’yı Avrupa güvenlik yapısının içine almak dahil, pek çok açıdan başarısız olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Putin'in 2022 yılında, emperyal hayalleri ve emperyal çılgınlığı uğruna ülkesinin siyasi, ekonomik ve ahlaki anlamda çöküşünü göze alabileceğini biz ve ben düşünmedik. Bu yanlış tahminimiz de acı gerçeğin bir parçası" ifadelerini kullandı.

Şu anki Putin’in 2001 yılındaki Putin ile aynı kişi olmadığını ifade eden Steinmeier, “Süreç içinde bir şeyler oldu” dedi.