Sudan’da darbe girişimi: Ordu ile paramiliter grup arasında çatışma

Sudan’da darbe girişimi: Ordu ile paramiliter grup arasında çatışma
Sudan'da son dönemde artan tansiyon bir anda tırmandı. Başkent Hartum ve çeşitli şehirlerde ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışmalar başladı.Ordu ile HDK arasında son birkaç aydır yaşanan "söz savaşı",...

Sudan'da son dönemde artan tansiyon bir anda tırmandı. Başkent Hartum ve çeşitli şehirlerde ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışmalar başladı.


Ordu ile HDK arasında son birkaç aydır yaşanan "söz savaşı", iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüştü. Başkent Hartum'un Erkevit, Spor Kenti, Genelkurmay Başkanlığı ve Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın ikametgahının bulunduğu bölgelerde silah sesleri yükseldi. Başkentin muhtelif bölgelerinde dün yerel saatle 09.30 gibi başlayan ağır makinalı silah seslerinin ardından yoğun duman yükseldiği görüldü. Hartum Uluslararası Havalimanı'nın çevresinde de yoğun hareketlilik mevcut ve çatışma sesleri işitildi. Sudan ordusuna ait savaş uçakları, ordu ile HDK güçlerinin çatıştığı bazı noktaları bombaladı. Bu sırada Hartum'un çeşitli noktalarında konuşlu HDK güçleri, uçaksavarlarla jetlere karşılık verdi. Sudan hava kuvvetlerine ait savaş uçağı, milis güç HDK’nın, başkent Hartum'daki ana karargahını da bombaladı.

Türk Büyükelçiliğinden "Evlerde kalın" uyarısı


Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, durum sakinleşene kadar vatandaşlardan evlerinde kalmaları ve gerekmedikçe seyahat etmemeleri istendi. Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada çatışmalardan endişe duyulduğunu bildirdi.