Trump göstericilere ‘Haydutlar’ dedi

Trump göstericilere ‘Haydutlar’ dedi
ABD Başkanı Donald Trump “Haydutlar” diye tanımladığı protestocuların Floyd’un anısına saygısızlık ettiğini söyledi, “Yağma başlarsa, ateş açma da başlar” dedi. Daha sonra Trump’ın bu tweetine erişim Twitter...

ABD Başkanı Donald Trump “Haydutlar” diye tanımladığı protestocuların Floyd’un anısına saygısızlık ettiğini söyledi, “Yağma başlarsa, ateş açma da başlar” dedi. Daha sonra Trump’ın bu tweetine erişim Twitter tarafından sınırlandı. Trump protestoların şiddetlenmesinden “liderliğin yetersiz olmasını” sorumlu tuttu ve Belediye Başkanı Jacob Frey kontrolü sağlayamazsa Ulusal Muhafızların “gerekeni yapacağını” söyledi.
OBAMA: 2020’DE IRKÇILIK NORMAL OLAMAZ
Eski başkan ve ABD’nin ilk afroamerikan başkanı Barack Obama protestoların dördüncü gününde yaptığı açıklamada şöyle dedi: 2020’nin Amerikası’nda ayrımcılık normal olmamalı, olamaz. Irkımıza ya da konumumuza bakılmaksızın, bağnazlık ve eşitsizliğin artık kurumlarımızı ve kalplerimizi zehirlemeyeceği bir ‘yeni normali’ oluşturmak için birlikte çalışmak da bize düşüyor.”
ERDOĞAN’DAN FLOYD TEPKİSİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter’dan tepki gösterdi: “Irk, renk, din, dil ya da inanca dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanlığın haklarını korumak için mücadele vermeye devam edeceğiz. Bu insanlık dışı eylemin faillerinin hak ettikleri cezayı alacağına inanıyorum. Konuyu takip ediyor olacağız. George Floyd’u saygıyla anıyor, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”