Trump şer’den hayır çıkarma peşinde

Trump şer’den hayır çıkarma peşinde
Beyaz Saray dışında toplanan barışçıl göstericilere kendisinin kiliseye yürüyebilmesi için biber gazı ve plastik mermi atılmasının ardından Başkan Trump “Tanrı Sevgidir” yazan bir İncil’le poz verdi. Ancak bu din görevlilerini...

Beyaz Saray dışında toplanan barışçıl göstericilere kendisinin kiliseye yürüyebilmesi için biber gazı ve plastik mermi atılmasının ardından Başkan Trump “Tanrı Sevgidir” yazan bir İncil’le poz verdi. Ancak bu din görevlilerini çileden çıkardı: “İncil’i siyasi amaçlar için kullandı. Sadece poz verdi, dua etmedi. Göstericilere saldırıldı.

İNCİL’LE POZ VERMEK İÇİN GAZ SIKTIRDI

ABD’de siyah vatandaş George Floyd’un ölümünü Beyaz Saray’ın önünde barışçıl biçimde protesto eden eylemcilere, Başkan Donald Trump’ın bir kiliseye gidebilmesi için biber gazı sıkıldı. Kentteki sokağa çıkma yasağının başlamasından önce sadece Trump’a yolu açmak için gerçekleşen bu polis saldırısı tepki çekti. Washington eyaletinin Episkopal piskoposu Mariann Budde, Trump’ın dini siyasi amaçlarına alet ettiğini söyleyip “Kiliseyi aksesuar olarak kullandılar” dedi. Din insanları Trump’ın sadece poz verip dua etmemesinin de dikkat çekici olduğunu söyledi. Söz konusu saldırı dün, Trump’ın protestoculara karşı orduyu devreye sokma tehdidini savurduğu basın toplantısıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti. Trump’ın Beyaz Saray’daki basın toplantısı sırasında, Lafayette Parkı’nda barışçıl şekilde eylem yapan göstericilere aniden polis ve Ulusal Muhafız askerleri saldırdı.

KENDİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Beyaz Saray’ın dışında toplanan protestoculara kendisinin bir kiliseye gidebilmesi için polis tarafından saldırılmasını savundu. Twitter’dan yaptığı açıklamada, “D.C.’de dün gece bir sorun yaşanmadı. Çok sayıda gözaltı. Herkes iyi iş çıkardı. Ezici güç. Hâkimiyet. Aynı şekilde, Minneapolis de harikaydı (teşekkürler Başkan Trump!)” ifadelerini kullandı.