Tur sırası Almanya’da

Tur sırası Almanya’da
Geçen hafta başta ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesi olmak üzere yapılan diplomatik görüşmelerden ciddi bir sonucun çıkmaması üzerine, gözler Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un...

Geçen hafta başta ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesi olmak üzere yapılan diplomatik görüşmelerden ciddi bir sonucun çıkmaması üzerine, gözler Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Kiev ve Moskova ziyaretlerine çevrildi.

Scholz, dün Kiev ziyaretinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile biraraya geldi. İki lider, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Voice of America’nın haberine göre, Rusya’nın ülkesini tehdit ettiğini, ancak tehdidin tüm Avrupa’daki barış mimarisi için geçerli olduğunu söyleyen Zelenskiy, “Ukrayna Avrupa’daki demokrasinin ileri karakolu” dedi. Ülkesine silah yardımı yapılmasını isteyen Zelenskiy, “Bu silahlarla, Ukrayna’nın güçlü olmasıyla Avrupa’nın savunmasının garanti altına alınacağı unutulmamalı” ifadesini kullandı.

Almanya’nın Ukrayna’ya en yakın destek veren ülkelerin başında geldiğini ve son yıllarda 2 milyar dolar mali destek sağladığını belirterek konuşmasına başlayan Olaf Scholz, kısa vadeli olarak toplam 300 milyon Euro ek mali destek sağlanacağını açıkladı. Scholz, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün herhangi bir ihlalinin bedeli ekonomik, politik ve jeostratejik olacaktır” dedi.