Uganda ordusundan Türkiye'ye tehdit: 30 gün süre verdi

Uganda Ordusu Özel Harekat Komutanı Muhoozi Kainerugaba yaptığı açıklama ile Türkiye'yi hedef aldı.

Uganda ordusundan Türkiye'ye tehdit: 30 gün süre verdi

Uganda Ordusu Özel Harekat Komutanı Muhoozi Kainerugaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’yi hedef almaya çalıştı. Kainerugaba, ülkesinin Türkiye ile diplomatik ilişkilerini kesmekle tehdit etti.

Kainerugaba, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Asıl sorun Türkiye! Onların kendilerini toparlamasını bekledik ama nafile! Eğer sorunlarımızı çözmezlerse, önümüzdeki 30 gün içinde Türkiye ile tüm diplomatik ilişkilerimizi keseceğiz. Havayollarını da engelleyeceğiz.”

BİRDEN BİRE ORTAYA ÇIKTILAR

Komutan, Somali’deki geçmişine atıfta bulunarak şu iddiaları ortaya attı:

“2007'den 2011'e kadar 4 yıl boyunca Mogadişu'da tek başıma savaştım. O günlerde bize yardım eden tek ülkeler Amerikalılar, İngilizler ve Fransızlardı. 2011'den sonra Türkler birdenbire ortaya çıktı. Sanırım çukurlarda saklanıyorlardı.”

Uganda bölgede İsrail'i desteklemesi ile biliniyor. Türkiye ve Somali arasındaki yakınlık nedeniyle gerilim yaşanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar