Yunanistan basını da şaha kalktı

Yunanistan basını da şaha kalktı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Yunanistan’a bizim tek cümlemiz var; İzmir’i unutma” ve “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri Atina’da da yankı uyandırdı.Yunan gazeteleri, açıklamaları son dakika notuyla okurlarına...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Yunanistan’a bizim tek cümlemiz var; İzmir’i unutma” ve “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri Atina’da da yankı uyandırdı.

Yunan gazeteleri, açıklamaları son dakika notuyla okurlarına aktardı. CNN Yunanca, “Erdoğan’ın Yunanistan’a doğrudan ve açık tehdidi: Yunanistan, İzmir’i unutma” başlığını kullandı. Haberde, “Erdoğan’ın Yunanistan’ın adalarına operasyon sinyali verdiği” şeklindeki not aktarıldı. Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarının, “Yunanistan’ın NATO içinde değeri yoktur” ifadesinin ardından geldiğine dikkat çekildi.

“YUNANİSTAN’I DOĞRUDAN TEHDİT ETTİ”
“in.gr” adlı internet sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’ı “doğrudan tehdit ettiğini” yazdı. Erdoğan’ın, “Ankara vakti geldiğinde ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu” söylediğine dikkat çekildi.

“parapolitika.gr” adlı internet sitesi de “Yunanlılar, İzmir’de olanları unutmayın” manşetini attı.

“Erdoğan: Yunanistan’a doğrudan tehdit” diyen Kathimerini, Samsun’da konuşan Erdoğan’ın, Atina’yı “Bedeli ağır olur.” ifadesiyle uyardığını aktardı. Erdoğan’ın, TEKNOFEST’teki konuşmasından, “Kimin dostumuz, kimin bize karşı olduğunu iyi bilmeliyiz. Oradan S-300’lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan, tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur” notları paylaşıldı.

“EŞİ GÖRÜLMEMİŞ MEYDAN OKUMA”
“Türk Cumhurbaşkan’ından eşi görülmemiş bir meydan okuma” ifadesine yer veren Proto Thema, “Yunanistan’ın işgal altındaki adaları bizi bağlamaz, zamanı gelince ne gerekirse yaparız” ayrıntısını aktardı.