Zelenski: Mariupol’de on binlerce kişi öldü

Zelenski: Mariupol’de on binlerce kişi öldü
Reuters haber ajansı, Ukrayna lideri Vladimir Zelenski’nin, Rusya’nın Ukrayna’ya bir sonraki saldırı için on binlerce asker topladığına ilişkin sözlerini aktardı.Güney Kore parlamentosunda konuşan Zelenski, Rusya’nın saldırılarını...

Reuters haber ajansı, Ukrayna lideri Vladimir Zelenski’nin, Rusya’nın Ukrayna’ya bir sonraki saldırı için on binlerce asker topladığına ilişkin sözlerini aktardı.

Güney Kore parlamentosunda konuşan Zelenski, Rusya’nın saldırılarını durdurmaya zorlanmadıkça saldırmaya devam edeceğini söyledi.

Zelenski, Rusya’nın işgalinden bu yana, ülkenin güneyindeki liman kenti Mariupol’de ölenlerin sayısının on binlere ulaşmış olabileceğini söyledi. Zelenski, “Mariupol yıkıldı, on binlerce kişi öldü ama buna rağmen Ruslar saldırılarına son vermiyor” dedi.

Savaşın başından bu yana ülkede 300 hastanenin vurulduğunu belirten Zelenski, “Rusya, topraklarımıza füze ve hava saldırıları ile Ukrayna’da normal ekonomik ve sosyal yaşamı sağlayan yüzlerce altyapı tesisini şimdiden yok etti. Rus füzeleri ve uçakları petrol depolarını, gıda depolarını, havaalanlarını, tren istasyonlarını, üretim tesislerini ve üniversiteleri yok ediyor” ifadesini kullandı.

Rus ordusu, bir kısmı Kiev yönetiminin kontrolünde olan Donetsk ve Luhansk topraklarının tamamını ele geçirerek tam olarak ayrılıkçıların kontrolüne teslim edecek.