Zuckerberg Twitter’a mesafe koydu

Zuckerberg Twitter’a mesafe koydu
Twitter’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın “posta yoluyla oy kullanma hileye açık” mesajını “teyide muhtaç” olarak etiketlemesiyle alevlenen tartışma sosyal medya devlerini de böldü. Facebook’un kurucusu Zuckerberg “Biz...

Twitter’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın “posta yoluyla oy kullanma hileye açık” mesajını “teyide muhtaç” olarak etiketlemesiyle alevlenen tartışma sosyal medya devlerini de böldü. Facebook’un kurucusu Zuckerberg “Biz doğruluğun hakemi değiliz” derken, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, “Amacımız çelişkili açıklamalar arasındaki noktaları birleştirip tartışmalı içeriğe dikkat çekmek” diyor.
FACEBOOK: Tartışmada Twitter’la arasına mesafe koyan Zuckerberg “Siyasetçilerin söyledikleri için teyit mekanizmasını işletmenin doğru olmayacağını düşünüyoruz” dedi. “Facebook ya da diğer internet platformlarının genel olarak hakikatin hakemi olmaması gerektiği kanısındayım. Bana sorarsanız bu neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verme açısından tehlikeli bir çizgi” ifadelerini kullandı.
TWİTTER: Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey ise, Başkan Trump’ın paylaştığı mesaja teyit uyarısı koyma kararını savundu. Dorsey Twitter’dan yaptığı açıklamada, tüm dünyada seçimlerle ilgili olarak paylaşılan yanlış ya da tartışmalı bilgiye dikkat çekmeye devam edeceklerinin mesajını verdi.