Sürücüsüz taksiler yolu tıkadı, ambulanstaki yaralı hayatını kaybetti

Sürücüsüz taksiler yolu tıkadı, ambulanstaki yaralı hayatını kaybetti
ABD’de sürücüsüz iki taksinin bir ambulansın yolunu kapatması sonrası ambulanstaki hastanın öldüğü açıklandı. General Motors’a bağlı Cruise şirketi, olayda kusurlarının olmadığını iddia etti.ABD’nin California eyaletinde...
ABD’de sürücüsüz iki taksinin bir ambulansın yolunu kapatması sonrası ambulanstaki hastanın öldüğü açıklandı. General Motors’a bağlı Cruise şirketi, olayda kusurlarının olmadığını iddia etti.

ABD’nin California eyaletinde iki sürücüsüz taksinin içinde bir yaralının bulunduğu ambulansın yolunu kapattığı, yaralının daha sonra hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

 

 

The New York Times gazetesinin aktardığına göre, San Francisco’da yaşanan olan sırasında “Cruise” marka iki şoförsüz ticari taksinin yolunu tıkadığı ambulansta trafik kazasında yaralanmış bir hasta vardı. San Francisco İtfaiyesi hastanın daha sonra yaşamını yitirdiğini açıklarken, şirket yaşanan olayda kendi kusurları olmadığını iddia etti.

Cruıse: Bizim Kusurumuz Yok

İtfaiyeden yapılan açıklamaya göre, 14 Ağustos Pazartesi günü iki sürücüsüz taksi, dört şeritli bir yolun sağdaki iki şeridinde durdu. Olay yerinden yaralı alan ambulansın geçebilmesi için bir başka şeritte bulunan polis aracının çekilmesi gerekti. İtfaiye, sürücüsüz araçların trafik kazasında yaralanan kişinin hastaneye taşınması ve kendisine gerekli tıbbi bakımın sağlanmasında gecikmeye sebep olduğunu aktardı. Buna göre, aracın çarptığı yaralı, olay yerine yaklaşık 2,4 mil (yaklaşık 3,8 kilometre) mesafede bulunan Zuckerberg San Francisco Genel Hastanesi’ne vardıktan 20 ila 30 dakika sonra hayatını kaybetti.

General Motors’a bağlı Cruise’dan yapılan açıklamada ise kusurun kendilerinde olmadığı iddia edildi. Cruise’un The New York Times ile paylaştığı görüntülerde, araçlardan birinin yaralı ambulansa bindirilmeden önce ambulansa alındığı, diğer aracın ise ambulans olay yerinden ayrılana kadar sağ şeritte beklemeye devam ettiği görülüyordu. Aralarında bir ambulansın da olduğu başka araçların da taksinin yanından geçtiği kameraya yansıdı.

70’den Fazla Olay Yaşandı

‘Yaralının ambulansa bindirilir bindirilmez olay yerinden götürüldüğünü’ kaydeden Cruise, bir polis memurunun da araçtaki uzaktan yardım asistanı ile çalışanlarına ulaştığını ve şirketin aracı ambulans olay yerinden ayrılmadan bölgeden uzaklaştırdığını ileri sürdü.

İtfaiye Müdürü Jeanine Nicholson ise yaşanan olaydaki sorunun ilk yardım ekiplerinin hastaya ulaşamaması olduğunu belirtti. İtfaiye, yaşanan bu son olayın, sürücüsüz araçlar ve ilk yardım ekiplerinin dahil olduğu 70’den fazla olaydan biri olduğunu açıkladı.