Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'den Gazze tepkisi: Mazeretler mahşer günündeki hesaptan kurtaramayacak

Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'den Gazze tepkisi: Mazeretler mahşer günündeki hesaptan kurtaramayacak
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sessiz kalan Müslüman ülkeleri hedef aldı.İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız sürerken Türkiye'nin...
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sessiz kalan Müslüman ülkeleri hedef aldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız sürerken Türkiye'nin İsrail ile devam eden ticari ilişkileri tartışmaları beraberinde getirmişti.

AKP'li bakanlara yönelik devam eden ticari ilişkilerden dolayı art arda protestolar gerçekleşirken  Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'den de dikkat çeken bir çıkış geldi.

Görmez İslam ülkelerinin de Gazze'de yaşananlara tepkisiz kalmasına tepki göstererek, "Şüphesiz her Müslüman ülke hükümetlerinin Gazze'deki zulmü durdurma hususunda bir mazeretleri vardır. Ancak katledilen her masum çocuğun hesabı mutlaka sorulacak. Reel-politik mazeretler hiç bir idareciyi mahşer günündeki büyük hesaptan kurtaramayacak" dedi.