Eğitim İş Genel Başkanı Özbay'dan, Bakan Tekin'e tepki: Okul öncesine kadar karma eğitimi tartışmaya açmak istiyor

Eğitim İş Genel Başkanı Özbay'dan, Bakan Tekin'e tepki: Okul öncesine kadar karma eğitimi tartışmaya açmak istiyor
Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” açıklamasını eleştirdi.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önceki gün katıldığı bir TV yayınında,...

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” açıklamasını eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önceki gün katıldığı bir TV yayınında, kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin, "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" dediğini öne süre sürerek, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşmasını sağlamaktır. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" açıklamasını yaptı.

Özbay, "Milli Eğitim Bakanlığı bu söylemiyle de şu suçunu ve kusurunu kabul etmiş oluyor; bugün okullaşma oranının düşüklüğünde bazı yurttaşların çocuklarını okullara göndermek istemediğini ve bunları da bildiklerini söylüyor. Milli Eğitim Bakanı’na sormak lazım; bu bildiğiniz kişiler çocuklarını okula göndermiyorlarsa nereye gönderiyorlar? Tarikat ve cemaat yapılarına gönderiyorlarsa ve siz bunları biliyorsanız açıkça bir suç işlediğinizi de kabul etmiş olmuyor musunuz? Bakan burada karma eğitimleriyle ilgili tartışmayı liseden ortaokula, ortaokuldan ilkokula ve okul öncesine kadar çekmek istiyor. Bugün ülkemizde kız meslek liseleri olduğunu herkes biliyor.  Bakanın yapmak istediği bu tartışmayı liselerden daha da geriye çekmek. Okul öncesine kadar karma eğitimi tartışmaya açmanın zeminini oluşturmuş oluyor" dedi. (ANKA)