YKS ek tercih sonuçları 2023: YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları 2023: YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları için geri sayım sürmeye devam ediyor. 12-17 Eylül tarihleri arasında tamamlanan üniversite ek tercih işlemlerinin sona ermesiyle birlikte gözler ÖSYM'den gelecek olan...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları için geri sayım sürmeye devam ediyor. 12-17 Eylül tarihleri arasında tamamlanan üniversite ek tercih işlemlerinin sona ermesiyle birlikte gözler ÖSYM'den gelecek olan sonuç açıklamasına çevirdi. Öğrenciler, üniversitelerin kalan boş kontenjanlarına göre bölümlere yerleştirilecek. Peki, 2023 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları için tarih araştırması sürüyor. YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri eylül ayının son günlerinde yapılacak.

Buna göre; YKS ek tercih sonuçlarının 30 Eylül tarihinden önce açıklanması bekleniyor.

YKS ek tercih işlemleri sona erdi

Üniversite kayıt süresi içinde kayıt yaptırmayanlar ya da boş kalan kontenjanlar için 2023-YKS sonuçlarına göre başlayan ek yerleştirme tercih süreci 17 Eylül'de sona erdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adaylar, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme için tercihlerini, bugünden itibaren TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin

YKS ek tercih sonuçları nasıl sorgulanır?

Adaylar, 2023 YKS ek yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin

YKS EK TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN