YKS'de tercihler bugün başlıyor

YKS'de tercihler bugün başlıyor
YKS tercihleri bugün başlıyor. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak.Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren 3 buçuk milyondan fazla aday, 20 Temmuz'da...

YKS tercihleri bugün başlıyor. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren 3 buçuk milyondan fazla aday, 20 Temmuz'da sonuçların açıklanmasının ardından bugün tercih yapmaya başlayacak. Adaylar 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak.

Bu yıl 17-18 Haziran'da düzenlenen 2023-YKS'ye 3 milyon 527 bin 443 aday başvurdu. Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 995 bin 638 aday, Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) 1 milyon 980 bin 534 aday, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) 173 bin 3 aday girdi.

TYT'ye başvuran adayların yüzde 84,92'si, AYT'ye başvuran adayların yüzde 76,97'si ve YDT'ye başvuran adayların yüzde 51,18'i oturumlara katılmış oldu.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da ön bilgi amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.