Abartılacak bir sorun yok

Abartılacak bir sorun yok
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye hareketi öncesi açıklamalarda bulundu.“BİZDEN ÖNCE YOKTU… GAYET LÜKSYURTLAR...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye hareketi öncesi açıklamalarda bulundu.
“BİZDEN ÖNCE YOKTU… GAYET LÜKS
YURTLAR YAPTIK”
“(Fahiş fiyatlar) Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, suiistimal varsa bakan arkadaşlarım yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda, bir defa Türkiye’de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık. Gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu konuda da yurtlarımızla iftihar ediyorum. Kredi Yurtlar Kurumumuzun attığı adımlarla da iftihar ediyorum. Bay Kemal’e kalırsa, Bay Kemal’e ne yaparsanız yapın yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı. Dikili bir taşı, ağacı yok. Ama yalan mı, aman Yarabbi, bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları var. Onlar devamlı karalama kampanyasını da sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın kervan yürüyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar öyle bir yalan atıyor ki; bir sene içerisinde bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak sorun yoktur. Ne abartıyor? Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiçbir dönemde atılmış değil. Gayet başarılı şekilde yürüyor.
“BU KADAR ABARTILACAK
SORUN YOK Kİ,
NE ABARTIYORSUN”
Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun şekilde yalan atıyor, bir senede bu sorunu bitirecekmiş. Bu kadar abartılacak kadar sorun yok ki, ne abartıyorsun. Dün yine sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği ne? Yine yalan. Çiftçi battı diyor. Ben bir gün önce şeker pancarı ile ilgili fiyat açıkladım. Yüzde 25 şeker pancarına zam yaptık. Adam çıkıyor yalanın daniskasını atıyor. Benim vatandaşım ne diyor? Gayet memnun.
“ÖĞRENCİLERİN ALDIĞI BURS 45 LİRACIKTI”
Şehirleri dolaşıyorum, nerede ne var görüyoruz. Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin altığı burs 45 liracıktı, şu anda 650 TL›ye çıktı. Nereden, nereye geldik. Şu anda asistan seviyesinde asgari ücret düzeyinde ücret alıyorlar. Bu noktaya geldi. Bunları görmek istemiyorlar, görmeyecek de. Harçlarla ilgili uzun yılların sorunuydu, kim kaldırdı? Biz kaldırdık ya. Önce onlara sormak lazım.
“TA CHP DÖNEMİNİN SORUNLARI”
Sizin dönemizin sorunu olan bu harçları, üniversite öğrencilerin eylem yaptığı dönemi unutmadık. Ta CHP döneminin sorunları. Bunları biz kaldırdık.
ABD DÖNÜŞÜ KENDİM DE GİTMEK SURETİYLE…
Şu anda da atacağımız adım şu, özellikle Ticaret Bakanımın sorunu yoğun olacak, zincir marketler başta olmak üzere marketlerdeki denetimleri ciddi şekilde sürdürmek vesilesiyle fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle fiyat farklılıklarını süratle kaldıracağız. ABD dönüşü işin üzerine kendim de gitmek suretiyle ilgileneceğiz.»
“SEÇİMLERE ÇOK
DAHA BAŞKA
ŞEKİLDE GİRELİM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim yasasında yapılması beklenen değişiklerle ilgili olarak da, “İnşallah 2023 seçimlerine girerken çok daha başka şekilde girelim, Türkiye’nin beklediği sistemi yakalamış olalım. Meclis şu anda kapalı, açıldığı anda da inşallah yaptığımız çalışmayı uzatmadan Meclis’e göndereceğiz ve müzakerelere başlamış olacağız” ifadelerini kullandı.