Akaryakıtta 3 haneli dönem başladı: Motorin 100 lirayı aştı

Türkiye tarihinde ilk defa motorin 3 haneli rakamlara ulaşırken İstanbul Kadıköy’de motorinin litresi 100 lira 20 kuruştan satılıyor. Benzin, 80 lira 20 kuruştan, otogaz ise 34 lira 63 kuruştan tabelaya yansıdı.

Akaryakıtta 3 haneli dönem başladı: Motorin 100 lirayı aştı

GAZETE PENCERE - Litresine 4 lira 68 kuruş zam yapılan motorinin litre fiyatı tarihinde ilk kez üç haneli rakama ulaştı ve 100 lira sınırını aştı.

Benzin ise 80 lira 20 kuruştan, otogaz ise 34 lira 63 kuruştan pompaya yansıdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarını fiyatların tüketiciye doğru ve açık biçimde gösterilmesi konusunda uyardı.

TABELA İLE POMPA FİYATI AYNI OLACAK

Üç haneli fiyatlara geçiş, özellikle eski tip fiyat panoları ve akaryakıt pompalarında teknik uyum sorunlarını da beraberinde getirdi.

Sektör temsilcileri daha önce Türkiye genelindeki yaklaşık 14 bin akaryakıt istasyonunda bulunan pompaların önemli bölümünün üç haneli fiyat gösterimine uygun olmadığını belirtmişti. Mevcut pompaların yaklaşık üçte ikisinin değiştirilmesi veya teknik revizyondan geçirilmesi gerekebileceği ifade edilmişti.

EPDK’nın uyarısıyla birlikte, teknik altyapısı henüz üç haneli fiyatlara göre güncellenmemiş istasyonların da tüketiciye uygulanan gerçek satış fiyatını açık ve doğru biçimde göstermesi gerekiyor.

EPDK’nın resmi fiyat sisteminde yayımlanan pompa fiyatları da istasyonların Bayi Otomasyon Sistemi üzerinden ilettiği fiili satış fiyatlarına dayanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar