Akaryakıtta fiş dönemi kapanıyor: UTTS’siz araca vergi indirimi yok!
Yayınlanma:
Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı için son gün 30 Nisan! 8 milyon aracı ilgilendiren UTTS geçişinde montaj yaptırmayanlar, 1 Mayıs’tan itibaren akaryakıt harcamalarını gider gösteremeyecek. Yeni araçlar için zorunluluksa 1 Temmuz’dan itibaren kalkıyor.
Gazete Pencere- Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıt tüketiminde vergi kaybını önlemek amacıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni (UTTS) devreye alıyor.
UTTS’ye zamanında kayıt yaptıran taşıt sahipleri, 30 Nisan 2025’e kadar montajlarını tamamlayabilecek. Ancak bu süreyi kaçıranlar, araçlarına TTB taktırana kadar akaryakıt giderlerini vergisel avantajlardan yararlandırma hakkını kaybedecek.
8 milyon aracı ilgilendiren UTTS geçişinde montaj yaptırmayanlar, 1 Mayıs’tan itibaren akaryakıt harcamalarını gider gösteremeyecek. Yeni araçlar için zorunluluksa 1 Temmuz’dan itibaren kalkıyor.
UTTS geçiş sürecinde http://utts.gov.tr adresi üzerinden TTB siparişi vererek kayıt işlemi yapılabilir.
Kaynak:Haber Merkezi
Öne Çıkanlar
Ekonomi