AKP’de asgari ücret ‘16 bin lira olsun’ kulisi

AKP’de asgari ücret ‘16 bin lira olsun’ kulisi
Yılda bir kez zam yapılması planlanan asgari ücret için AKP kulislerinde konuşulan rakam 16 bin TL.Gazete Pencere Haber MerkeziEmekli maaşlarındaki artış oranı gibi asgari ücretin kaç lira olarak belirleneceği konusu, AKP yönetimi...

Yılda bir kez zam yapılması planlanan asgari ücret için AKP kulislerinde konuşulan rakam 16 bin TL.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Emekli maaşlarındaki artış oranı gibi asgari ücretin kaç lira olarak belirleneceği konusu, AKP yönetimi tarafından yakından izleniyor. Yerel seçim öncesinde seçim bölgelerinde vatandaşın tepkisini yönetemeyen AKP’liler, asgari ücret düzenlemesinin 16 bin lira altında olmaması gerektiği konusunda kulis yapıyorlar.

Kulislerdeki rakamlar

Edinilen bilgiye göre, partide, 11 Aralık’ta başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesinde değerlendirmeler yapıldı. AKP’de en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini dile getirenler olmasına karşın, bunun olma olasılığı yüksek görülmüyor. Bu rakamın işveren tarafından kabul edilmeme olasılığı ve tüm dengelerin bozulma olasılığından söz ediliyor.

Yüzde 40 konuşuluyor

AKP kurmayları, asgari ücretteki artışın yüzde 40 civarında kalabileceğini ve 16 bin lira olarak belirlenmesinin büyük olasılık olduğunu dile getiriliyorlar. Ayrıca, işverene verilen 500 liralık asgari ücret desteğinin artırılarak, 2024 yılında sürmesi konusunda da talepler olduğu belirtiliyor. İşverenlerden gelen bu taleple ilgili hükümetin henüz bir karar vermediği dile getirildi. Desteğin devam edebilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekecek.

Karar verilirse yasa teklifi gündeme gelecek

Asgari ücret desteğinin sürmesi ve en düşük emekli maaşının artırılması konusunda bir karar verilirse, yılbaşından sonra mini bir torba teklif gündeme geleceği ve her iki konuda da yasa çıkarılacağı iddia ediliyor.