Aziz Çelik'ten Bakan Işıkhan'a tepki: Çalışma Bakanı değil sanki demagoji bakanı!

Aziz Çelik'ten Bakan Işıkhan'a tepki: Çalışma Bakanı değil sanki demagoji bakanı!
Çalışma Bakanı Işıkhan'ın 1 Mayıs'ta işçilerin Taksim'de toplanmasına ilişkin söylediği, "İşçimizin alın teri, Taksim Meydanı'na sığmayacak kadar büyük" sözleri Aziz Çelik demagoji bakanı diyerek eleştirdi.

Prof. Dr. Aziz Çelik, Bakan Işıkhan'a, "Çalışma Bakanı değil sanki demagoji bakanı!" diyerek tepki gösterdi.

Çelik Işıkhan'ın, "İşçimizin alın teri, Taksim Meydanı'na sığmayacak kadar büyük" sözlerine Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile cevap verdi.

Bakan Işıkhan'ın 1 Mayıs'ın ve Taksim'in anlamından ve öneminden, Anayasa Mahkemesinin Taksim kararından bihaber olduğunu söyledi.

Aziz Çelik:

"Bakın AYM ne diyor Bakan Bey!

"İşçi ve sendika kültürünün yapı taşlarından biri olan Taksim Meydanı yalnızca 1 Mayıs günü orada bulunanların dayanışmasını değil aynı zamanda emekçilerin ortak hafızasının varlığını göstermektedir.

Bu durumda kendisini o kültürün bir parçası olarak gören her kişinin 1 Mayıs günlerinde Taksim Meydanı'nın ifade ettiği anlamı doğrudan tecrübe etmek ve edindiği tecrübeyi kuşaklar boyunca aktarmak için orada bulunma hakkı vardır.

1 Mayıs'ın Taksim Meydanı ile özdeşleştirilmesi nedeniyle anılan mekânın sınırlanması aktarılmak istenen düşüncenin de sınırlanmasına neden olmaktadır."

Demagoji yapmadan önce bu kararları okuyun lütfen!" sözleriyle AYM'nin kararlarını paylaştı.