Bakan Bolat açıkladı: Depremi yaşayan 4 ile düşük faizli kredi

Bakan Bolat açıkladı: Depremi yaşayan 4 ile düşük faizli kredi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 6 Şubat'ta depremlerden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'daki esnaf ve sanatkarlar için 400 milyon liralık destek vereceklerini açıkladı.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahramanmaraş'ın...
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 6 Şubat'ta depremlerden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'daki esnaf ve sanatkarlar için 400 milyon liralık destek vereceklerini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve depremin bölgeye 110 milyar dolara yakın bir bütçe yükü getirdiğini belirtti. Bakan Bolat, hükümetin depremden etkilenen şehirleri ayağa kaldırmak için büyük çaba sarf ettiğini ifade ederek, tarihin en büyük enkaz kaldırma ve yeniden imar operasyonunu gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Bakan Bolat, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremden etkilenen illeri ziyaret ederek tamamlanan konutların kura yoluyla hak sahiplerine teslimini gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, depremden etkilenen şehirlerin ekonomik, ticari, sanayi ve tarım sektörleri açısından yeniden faaliyetlerini hızlandırmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bakanlık olarak depremin ilk anından itibaren bütün kolaylıklar ve yapılabilecek hizmetleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Bolat, Halkbank kanalıyla bölgedeki işletmelere yönelik yüzde 50 faiz indirimli sübvansiyonlu olarak 2,2 milyar liralık finansman destekleri sağlandığını ifade etti. Ayrıca Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığıyla Kahramanmaraş'a 1,2 milyar liralık yüzde 50 indirimli, yüzde 100 faiz indirimli kredi destekleri sağlandığını açıkladı.

Bolat, düşük faizli kredi haberini verirken, önceki ziyaretlerinde depremden en çok etkilenen iller için 100'er milyon liralık kredi ve finansman desteği müjdesi verdiğini hatırlattı. Bu kapsamda, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya vilayetlerindeki esnaf ve sanatkarlar için toplamda 400 milyon lira daha finansman desteği sağlanacağını belirtti. Bu desteklerin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, bölgedeki esnaf ve sanatkarların bu desteği olumlu şekilde değerlendirmesini diledi.