Bakan Şimşek'ten 'Vergiyi tabana yayacağız' sözlerine açıklama: Söylediklerim yanlış anlaşıldı

Bakan Şimşek'ten 'Vergiyi tabana yayacağız' sözlerine açıklama: Söylediklerim yanlış anlaşıldı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergiyi tabana yayacağız" sözlerine gelen tepkiler sonrası geri adım attı. Açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirten Şimşek, farklı bir konuya dikkat çekmek istediğini belirtti.Hazine...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergiyi tabana yayacağız" sözlerine gelen tepkiler sonrası geri adım attı. Açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirten Şimşek, farklı bir konuya dikkat çekmek istediğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'ndkie konuşmasında ekonomi alanında atılan adımlara ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde kullandığı "vergiyi tabana yayacağız" açıklamalarının ardından gelen tepkilere ilişkin konuşan Şimşek, söylediklerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Şimşek , "Burada söylemek istediğim kayıt dışılıkla mücadele etmekti. Vergi reformları ile vergi ödemeyenlerin üzerine gideceğiz demek istedim" dedi.

Özgür Özel tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bugün TBMM,'de 2024 bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada "Vergiyi tabana değil tavana yayma dönemi gelmiştir" diyerek Şimşek'n açıklamalarına tepki göstermişti.