Borsa İstanbul yükselişle açıldı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,12 yükselişle 10.588,16 puandan başladı.

Kurban Bayramı tatilinin ardından Borsa İstanbul, işlemlere yükselişle başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 116,84 puan ve yüzde 1,12 artarak 10.588,16 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 1,53, holding endeksi ise yüzde 0,93 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2 ile spor sektörü olurken, tek kaybettiren yüzde 3,38 ile orman kağıt basım sektörü oldu.

Cuma günü alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 artışla 10.471,32 puandan tamamlamıştı. Kurban Bayramı sonrası işlemlerin başlamasıyla endeksin yükseliş trendini sürdürdüğü görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Londra'da yatırımcılarla buluşuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışındaki yatırımcı toplantılarını İngiltere'nin başkenti Londra ile sürdürecek. Ekim 2023'te gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yeniden Londra'da yatırımcı toplantılarına katılacak olan Şimşek'in temasları, cuma gününe kadar devam edecek. JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılar kapsamında Şimşek, yüzlerce yatırımcıyla bir araya gelecek.

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesine rağmen karışık bir seyir izlendiğini belirtti. Bugün İngiltere Merkez Bankasının (BoE) faiz kararının yatırımcıların odağında olduğunu ifade eden analistler, BoE'nin politika faizini indirmesinin beklenmediğini kaydetti. Ancak, BoE'nin ağustos veya eylül ayında faiz indirimine gidebileceğine dair beklentilerin öne çıktığını, fakat hizmet enflasyonunun hala yüksek seviyelerde olduğunu vurguladılar.

Bugün yurt içinde tüketici güven endeksi ve bütçe dengesi, yurt dışında ise BoE'nin faiz kararı, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 seviyeleri direnç, 10.400 ve 10.300 puan ise destek konumunda bulunuyor.

Öne Çıkanlar